Privacyverklaring

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Als lid van CrossFit Ede - Vallei ben je akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring van CrossFit Ede - Vallei en de privacyverklaring van SportBit manager. Kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Let daarbij op de publicatiedatum. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Privacyverklaring CrossFit Ede - Vallei.

Deze privacyverklaring is op 24 mei 2018 voor het laatst gewijzigd. 

Je privacy is voor CrossFit Ede - Vallei van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. Voor de verwerking van onze ledenadministratie maken wij gebruik van de online dienst SportBit manager in combinatie met het mailing systeem MailChimp.

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de online dienst SportBit manager en MailChimp allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen. 

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan gerust contact met ons op. 

Afhandelen bestelling. 

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan e.v.t. aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij. 

Hiervoor gebruiken wij je betalingsgegevens, naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht). 

Toegang portaal.

Met ons portaal krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen voor de online dienst. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is. 

Hiervoor gebruiken wij je sportprestaties t.b.v performancetracking. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden na het einde van de dienstverlening aan jou. 

In-app aankopen doen. 

Je kunt in onze online dienst SportBit manager dingen kopen. Hierbij gebruiken wij je persoonsgegevens om de aankoop af te handelen en te registreren. 

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, factuuradres, naw-gegevens, telefoonnummer en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht). 


Een abonnement afsluiten. 

Je kunt bij onze online dienst SportBit manager een betaald abonnement afsluiten. Hierbij gebruiken wij je persoonsgegevens om de betaling af te handelen. 

Hiervoor gebruiken wij je factuuradres, telefoonnummer, betalingsgegevens, e-mailadres en naw-gegevens. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je het abonnement hebt opgezegd en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht). 

Contactformulier en Nieuwsbrief. 

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. 

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden. 

Bij het afsluiten van een abonnement zetten wij je in ons nieuwsbrief systeem. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Voor aankondigingen en updates gebruiken we het systeem van SportBit manager en voor de mailing over CrossFit informatie gebruiken we MailChimp. Beide abonnementen kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven. Via het portaal kun je dit ook doorgeven. Deze gegevens worden bewaard tot drie maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd. Wil je de gegevens eerder verwijdert hebben dan hem je hier recht op. Je kunt dit per mail naar info@crossfitede.nl aangeven.

Aankopen credits .

Sommige dingen bij SportBit manager werken met credits, die je vooraf moet kopen. Hierbij gebruiken wij je persoonsgegevens om de aankoop af te handelen en om de credits te registreren. 

Hiervoor gebruiken wij je e-mailadres, naw-gegevens, telefoonnummer, betalingsgegevens en factuuradres. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht). 


Je account. 

Bij bepaalde onderdelen van onze online dienst moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. 

Hiervoor gebruiken wij je nickname, naw-gegevens, telefoonnummer, profielfoto, e-mailadres, geboortedatum, factuuradres, betalingsgegevens en geslacht. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat je het account hebt opgeheven. 

Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de online dienst. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt. 

Andere partijen. 

Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de online dienst of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie. 

Reclame. 

Wij willen jou graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij: 

•per e-mail

•via social media
Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Via je account kun je dit ook doorgeven. 


Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen.

Wij geven je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze online dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie.


Cookies.

Onze online dienst gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.
Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze online dienst werken dan niet goed meer.
Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Google Analytics. 

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze online dienst gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren. 

Beveiliging. 

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. 

Wijzigingen in deze privacyverklaring. 

Wanneer onze online dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen. 


Inzage en wijzigen van je gegevens. 

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder. 

Je hebt de volgende rechten: 

•uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
•inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben 
•het laten corrigeren van fouten 
•het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens 
•intrekken van toestemming 
•bezwaar maken tegen een bepaald gebruik 

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen.
 

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. 


Contactgegevens
CrossFit Ede - Vallei | Max Planckstraat 34
6716BE Ede | info@crossfitede.nl
06 14 56 84 71